Oldalstílus

Current Style: Általános

Szövegméret

Jelenlegi szövegméret: 100%

Helyi identitás és kohézió erősítése a Kunszentmártoni járásban – TOP -5.3.1-16-JN1-2017-00004

 

A helyi identitás és kohézió erősítése a Kunszentmártoni járásban- TOP-5.3.1-16-JN1-2017-00004

Kunszentmárton Város Önkormányzata „A helyi identitás és kohézió erősítése” c. felhívásra benyújtott TOP-5.3.1-16-JN1-2017-00004 azonosítószámon nyilvántartott támogatási kérelmét a Magyar Államkincstár Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatóság vezetője 85.000.000 Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte.

A pályázat célja a térségi, települési, településrészi helyi identitást erősítő közösségfejlesztési programok megvalósítása. A helyi közösségek fejlesztése elsősorban települések, településrészek, térségek közösségi kezdeményező- és cselekvőképességének fejlesztését, a közösségi szerepvállalás erősödését jelenti. A programok megvalósulásának eredményeként fejlődik a közösség tagjainak egymás iránti felelősségtudata, a helyi civil társadalom megerősödése segíti a helyi közösségi konfliktusok megoldását és az önálló cselekvési képességek erősítését, erősödik a civil aktivitás, kialakulnak illetve megerősödnek a szükséges kompetenciák, az önkéntesség, a helyi identitás, valamint a településhez, településrészekhez, térséghez való kötődés.

Közösségépítő rendezvények kerülnek megvalósításra.

Az Önkormányzat a projektet 9 konzorciumi taggal együttműködve valósítja meg.

CsatolmányMéret
PDF ikon sajtokozlemenytop531.pdf171.13 KB

A rendezvények, programok fő célkitűzése a helyi lakosok, a járás lakosainak identitás tudatának fejlesztése, felébresztése, a szomszédos településen lakók közelebb hozatala egymáshoz, a közösségfejlesztési folyamatok kialakítása és továbbfejlesztése.

A projekt során az 1. célterületen vannak egy alkalommal megrendezésre kerülő rendezvények, tevékenységek, (pl. Mi egy vérből valók vagyunk, Helyi, megyei értékek feltárása, könyvkészítés), és vannak programsorozatok, úgy, mint a Generációk találkozása a könyvtárban, a Zene és költészet az összekötő kapocs, Márton napi sokadalom, Őseink öröksége, 300 év örökség kiállítás, testvérvárosi találkozó.

2020. évben a projekt keretein belül megvalósult a Körös körül könyvbarát tábor és a Múzeumbarát tábor.

A 2. célterületen is folyamatosan megrendezésre kerülnek a Tiszazugi napok elnevezésű rendezvények.

 

Őseink öröksége Tavaszköszöntő

 

Őseink öröksége Süteményfesztivál

 

Múzeumbarát Tábor

 

Testvérvárosi találkozó

 

Virágos településért

 

Színek és minták

 

Mozogj velem, táncolj velem

Helyi identitás és kohézió erősítése a Kunszentmártoni járásban – TOP -5.3.1-16-JN1-2017-00004