Kunszentmárton Város Önkormányzata „Az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” c. felhívásra benyújtott TOP-3.2.1-15-JN1-2016-00087 azonosítószámon nyilvántartott támogatási kérelmét a Magyar Államkincstár Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatóság vezetője 71.920.800 Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte.

A projekt keretében a Kunszentmárton, Kossuth u. 16. szám alatti Szabó Gyula Kulturális Intézmény és Kiállítóterem épület energetikai korszerűsítése fog megvalósulni. Az épület állapota elhasznált, energetikai rendszere elavult, az energiafelhasználás jelentős, fenntartási költségek kimagaslók, ezért szükséges az energetikai korszerűsítése. A projekt célja az épület korszerű, szabványoknak megfelelő részleges hőszigetelése és energetikai, fűtési rendszerének korszerűsítése, homlokzati nyílászáróinak cseréje és napelemes rendszer telepítése. Az épület teljes körű energetikai korszerűsítésére még nem került sor.

A kitűzött hosszú távú célok Kunszentmárton városban egyrészt a fejlesztés tárgyát képező intézmény épületének energiaellátás biztonságának megteremtése és a költségmegtakarítások révén a foglalkoztatottság növelése, valamint zöld szemléletformálásának elősegítése alternatív energiaforrások és energiahatékony megoldások alkalmazásával a térség felzárkóztatásáért. Másrészt egy fenntartható fejlődési tendencia kialakítása elsősorban a gazdasági és társadalmi szférában az épület energetikai korszerűsítése illetve a megújuló energiaforrást hasznosító technológia alkalmazása révén.

A tervezett fejlesztés műszaki tartalma:

  • Homlokzat részleges hőszigetelése,
  • Padlásfödém hőszigetelése
  • Fűtési rendszer korszerűsítése,
  • homlokzati nyílászárók cseréje,
  • Napelemes rendszer telepítése.

SAJTÓKÖZLEMÉNY